Stanje na cestah

Nesreče
Na štajerski avtocesti je zaprt vozni pas pred izvozom Domžale proti Ljubljani. Nastal je daljši zastoj. Zamuda približno 1 uro. Za osebna vozila priporočamo po regionalni cesti Lukovica - Domžale, kjer je tudi zastoj. Možen je obvoz tudi skozi Tuhinjsko dolino.
Med Hočami in Slivnico je oviran promet pred razcepom Slivnica proti Ljubljani. Nastaja zastoj.
Na primorski avtocesti Gabrk - Fernetiči med počivališčem Povir in Sežano vzhod proti Fernetičev oviran promet na odstavnem pasu.
Zastoji
Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah.
Vreme
Zaradi snega zaprti cesti:
- čez prelaz Vršič;
- Kambreško - Solarji - Livek na odseku Kambreško - odcep za Tolmin.
Zaradi poplavljenega vozišča zaprti cesti:
- Petrina- Grivac - Mirtoviči;
- Grgelj - Fara.
Delo na cesti
Na gorenjski avtocesti bo skozi predor Karavanke promet potekal izmenično enosmerno 5., 6., 13. in 14. decembra, vsak dan med 8. in 16. uro.
Cesta Ribnica - Brezno bo do 3. decembra zaprta pri Podvelki, na mostu čez Dravo.
Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.
Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, petek, 1.12.2023 ob 7:36Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO MAJHNA: Bela Krajina, Dolenjska, Gorenjska, Goriška, Kočevska, Koroška, Notranjska, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Pomurje, Posavje, Posočje, Savinjska, Štajerska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila

Opozorila

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo


Opozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Povezava: Meteoalarm Slovenija