Stanje na cestah

Na štajerski avtocesti pred počivališčem Polskava je zaradi prometne nesreče oviran promet proti Ljubljani.Gneča, zastoj:
- na dolenjski avtocesti pred zaporo med priključkoma Šmarje Sap in Cikava, kjer je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče še zmeraj zaprt prehitevalni pas proti Novemu mestu, 3,5 - 4 km;
- na podravski avtocesti med priključkom Zakl in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.Popolni zapori, dela:
- Regionalna cesta Logatec - Žiri pri Rovtah do 20. junija.
- Regionalna cesta Dobruška vas - Šentjernej pri Dobravi pri Škocjanu.V času velikonočnih praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton:
- danes med 14. in 21. uro;
- v soboto ni omejitve;
- v nedeljo in ponedeljek med 8. in 21. uro. Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, petek, 19.4.2019 ob 6:36Požarna ogroženost po Sloveniji

SREDNJA: Brkini, Posočje

MAJHNA: Bela Krajina, Dolenjska, Gorenjska, Kočevska, Koroška, Notranjska, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Posavje, Prekmurje, Savinjska, Severna Primorska, Štajerska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes