Stanje na cestah

Čakalna doba je na mejnem prehodu Središče ob Dravi.
V petek, 3. aprila, bodo v Tolminu zaradi sanacije mostu zaprli glavno cesto Most na Soči - Tolmin. Zapora bo predvidoma do 24. aprila, obvoz bo urejen skozi Volče in Kozaršče.
Na meji z Madžarsko sta odprta prehoda Hodoš in Čepinci.Do preklica so na meji z Avstrijo za ves promet zaprti prehodi Korensko sedlo, Holmec, Jurij in Šentilj (stari prehod na regionalni cesti). Prehod in prelaz Ljubelj pa je prevozen le med 5. in 21. uro.Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z zimsko opremo.
Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.OSTANIMO DOMA Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, četrtek, 2.4.2020 ob 14:15Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO VELIKA: Severna Primorska

VELIKA: Brkini, Obala in Kras

SREDNJA: Prekmurje

MAJHNA: Bela Krajina, Gorenjska, Kočevska, Osrednja Slovenija, Posavje, Posočje, Savinjska, Štajerska

ZELO MAJHNA: Dolenjska, Koroška, Notranjska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes