♒ Poplavljanje morja

Danes zvečer med 20. in 23. uro bo gladina morja močneje povišana. Ob tem bo morje poplavilo nižje dele obale v višini med 20 in 30 cm. Na mareografski postaji Koper bo višina morja predvidoma dosegla okoli 330 cm. V tem času bo tudi povišano valovanje morja, pri tem pa bo najbolj ogrožen predel rta Madona v Piranu.

Vodne razmere

Stanje na cestah

Zastoji nastajajo:
- na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Višnji Gori;
- na štajerski avtocesti med Lukovico in Ljubljano;
- na cestah Trzin - Ljubljana ter Vransko - Kamnik pred delovnimi zaporami.Na cesti preko prelaza Vršič je promet dovoljen samo za osebna vozila z zimsko opremo.Dela:
- Na dolenjski avtocesti bo ta teden popolna zapora predora Leščevje med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod med 20. in 5. uro. V noči na četrtek bo predor Leščevje zaprt proti Novem mestu, v noči na petek pa proti Ljubljani.
- Do 14. novembra bo vsako noč med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno.
- Na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Višnja Gora v smeri Novega mesta promet poteka samo po enem prometnem pasu.
- Hitra cesta skozi Maribor bo zaprta od danes predvidoma od 9. ure do 17. novembra med priključkoma Maribor center in Pobrežje proti Hočam, zaradi del v pokritem vkopu Maribor.
Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, torek, 12.11.2019 ob 9:17Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO MAJHNA: Bela Krajina, Brkini, Dolenjska, Gorenjska, Kočevska, Koroška, Notranjska, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Posavje, Posočje, Prekmurje, Savinjska, Severna Primorska, Štajerska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes