Po nižinah bo od sredine dneva do večera velika toplotna obremenitev.
V večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.


Stanje na cestah

Ovire
Na primorski avtocesti pri Brezovici proti Kopru predmet.
Zastoji
Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, 1 km.
Na cestah Šmarje - Koper in Lesce - Bled.
Mejni prehodi
Čakalna doba: Zavrč, Gruškovje, Obrežje, Jelšane in Dragonja.
Delo na cesti
Na severni ljubljanski obvoznici je zaradi asfaltiranja na nadvozu do predvidoma 20. 7. 2022 na priključku Podutik iz obeh smeri zaprt izvoz na Podutiško cesto.
Na gorenjski avtocesti bo v noči na sredo, promet skozi predor Karavanke med 20. in 5. uro potekal izmenično enosmerno. Čakanje na prosto smer vožnje bo 30 minut.
Zaprta cesta Križaj - Čatež ob Savi Na Griču predvidoma do 25. julija.
Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, ponedeljek, 4.7.2022 ob 11:10Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO VELIKA: Bela Krajina, Dolenjska, Gorenjska, Goriška, Kočevska, Koroška, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Pomurje, Štajerska

VELIKA: Notranjska, Posavje, Posočje, Savinjska

SREDNJA: Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo