Stanje na cestah

Prireditve
- Do 13. junija bo potekala kolesarska 27. dirka Po Sloveniji.
- Ta vikend Maraton Franja 12. in 13. junij.
- Od 19.45 do 20.15 bo v Mariboru zaprta cesta Maribor - Dravograd, zaradi tekaške prireditve.
Delo na cesti
- Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet med Štajersko in Primorsko v obe smeri je za tovorna vozila z NDM nad 3,5 t in avtobuse preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.
- Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.
- Predor Golovec na ljubljanski vzhodni obvoznici bo zaprt v nočeh z nedelje na ponedeljek in s ponedeljka na torek, med 22. in 5. uro zjutraj.
Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, sobota, 12.6.2021 ob 22:19Požarna ogroženost po Sloveniji

VELIKA: Štajerska

SREDNJA: Goriška, Zgornjesavska

MAJHNA: Bela Krajina, Dolenjska, Kočevska, Notranjska, Obala in Kras, Pomurje, Posavje, Savinjska

ZELO MAJHNA: Gorenjska, Koroška, Osrednja Slovenija, Posočje

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes