Stanje na cestah

Promet je upočasnjen na primorski avtocesti med Uncem in Brezovico proti Ljubljani. Pot se podaljša za 5 do 10 minut.Zastoja sta še na cestah od Portoroža do Izole ter od Bleda do Lesc.Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane in Gruškovje.Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone. Dela na avtocestah:
- Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.
- Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.Cesta Štanjel - Manče bo zaradi del zaprta v Čehovinih do 21. septembra. Obvoz je preko Razdrtega.Novice COVID-19. Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, nedelja, 20.9.2020 ob 19:22Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO VELIKA: Goriška

VELIKA: Bela Krajina, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Pomurje, Posočje, Štajerska

SREDNJA: Dolenjska, Kočevska, Notranjska, Posavje, Savinjska, Zgornjesavska

ZELO MAJHNA: Gorenjska, Koroška

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes