V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije možen pojav poledice in žledu. V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije.


Stanje na cestah

Zaradi burje velja na vipavski hiti cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja.Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, previdno.Čakalna doba je na mejnih prehodih Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.Za prihodnje dni so napovedane snežne padavine, ponekod po Sloveniji vse do nižin. Na cestah bodo posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši. Na pot bo treba prej kot običajno. Zaradi tehničnih težav na avstrijski strani je predor Karavanke zaprt v obe smeri.V noči na sredo bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno do 5. ure. Predviden čas čakanja pred predorom je 30 minut.V torek, 1. 12. 2020, začnejo veljati nekatere spremembe prometne ureditve skozi predor Karavanke za izredne prevoze.Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa. Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, torek, 1.12.2020 ob 18:35Požarna ogroženost po Sloveniji

MAJHNA: Goriška, Notranjska, Obala in Kras, Posočje

ZELO MAJHNA: Bela Krajina, Dolenjska, Gorenjska, Kočevska, Koroška, Osrednja Slovenija, Pomurje, Posavje, Savinjska, Štajerska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes