Stanje na cestah

Daljši zastoj je na primorski avtocesti pred delovno zapro med Postojno in Razdrtim proti Kopru, 10 km. Potovalni čas se podaljša za približno eno uro. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Postojna - Razdrto, kjer pa občasno tudi nastane zastoj.Občasno nastane zastoj na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo pri Grosuplju vzhod proti Novem mestu.Zaradi okvare vozil je promet oviran na štajerski avtocesti med Tepanjem in Sl. Bistrico proti Mariboru ter na dolenjski avtocesti pred Dobruško vasjo proti Obrežju.Na primorski avtocesti je zaradi predmeta oviran promet med Uncem in Lomom proti Ljubljani.Ponekod po Sloveniji je zaradi megle zmanjšana vidljivost.Dela:
- Na primorski avtocesti je zaprt vozni pas med Razdrtim in razcepom Nanos proti Kopru. Vključevanje na Razdrtem proti Kopru je urejeno z znakom stop!
- Na primorski avtocesti bo od 18. 10. od 20. ure do 20. 10. do 12. ure promet med Uncem in Logatcem proti Ljubljani potekal samo po prehitevalnem pasu.
- Štajerska avtocesta bo zaprta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani od petka, 18. 10. od 19. ure, do ponedeljka, 21. 10. do 5. ure. Zaprt bo tudi uvoz Trojane v obe smeri. Obvoz bo po regionalni cesti.
- Na štajerski avtocesti je na razcepu Slivnica zaprt krak iz smeri Ljubljane proti Ptuju. Obvoz je možen preko priključkov Rogoza ali Sl. Bistrica - sever.
- Na gorenjski avtocesti je na počivališču Jesenice proti Ljubljani zaprt bencinski servis.
- Cesta Rovte - Žiri bo pri Rovtah zaprta danes predvidoma do 10. ure.
- V Ljubljani bo do nedelje, 20. 10., zaprta Vodnikova cesta, med Šišensko in Celovško cesto.
- V Ljubljani bo do 30. 10. zaprta Letališka cesta pri krožišču z Bratislavsko cesto, obvoz po Bratislavski in Leskoškovi cesti.
- Na Ptuju bo zaprta Ormoška cesta na podvozu pod železniško progo do 18. 10. ter od 21. do 23. 10. Obvoz bo po Osojnikovi, Dornavski, Puhovi, Ormoški cesti in obratno.
- Cesta Jereka - Jezero bo v Stari Fužini zaprta od 18. 10. od 7. ure do 20. 10. do 17. ure. Obvoz bo preko Bohinjske Bistrice.
- Cesta Kranj - Sp. Brnik bo v Šenčurju zaprta od 19. 10. od 7. ure do 20. 10. do 22. ure. Za osebna vozila bo obvoz skozi Šenčur, za tovorna vozila po avtocesti. Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, četrtek, 17.10.2019 ob 9:59Požarna ogroženost po Sloveniji

MAJHNA: Bela Krajina, Posavje, Savinjska, Štajerska

ZELO MAJHNA: Brkini, Dolenjska, Gorenjska, Kočevska, Koroška, Notranjska, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Posočje, Prekmurje, Severna Primorska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes