♒ Poplavljanje Vipave in Kolpe

V zadnjih urah je močno narasla Vipava. Vipava poplavlja v srednjem toku, v naslednjih urah bo dosegla največji pretok na vodomerni postaji v Zaloščah. Največji pretok v spodnjem toku pri Mirnu, bo dosežena v zgodnjih jutranjih urah. Močno narašča tudi Kolpa v spodnjem toku, kjer bo v naslednjih urah začela poplavljati. Jutri bo poplavljala tudi v spodnjem toku. Razlivajo se posamezne reke v osrednji, zahodni in južni Sloveniji.

Vodne razmere

Stanje na cestah

Ovire
Na dolenjski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod v smeri Ljubljane.
Delo na cesti
Napoved popolnih zapor:
- Ljubljanska severna obvoznica bo zaprta med Zadobrovo in Novimi Jaršami v obeh smereh. Promet bo preusmerjen do 7. ure zjutraj ter ponovno v noči na nedeljo od 22. do 13. ure.
- Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, do 22. ure.
Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.
Vreme
Zaradi megle je ponekod po Sloveniji zmanjšana vidljivost. Previdno!
Zimske razmere
- Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.
- Na avstrijski strani prelaza Korensko Sedlo so obvezne verige.
Poplavljene ceste, popolne zapore:
- Grgelj - Fara
- Kot - Grgelj.
Vir: www.promet.si

Vir: Promet.si, sobota, 10.12.2022 ob 6:32Požarna ogroženost po Sloveniji

ZELO MAJHNA: Bela Krajina, Dolenjska, Gorenjska, Goriška, Kočevska, Koroška, Notranjska, Obala in Kras, Osrednja Slovenija, Pomurje, Posavje, Posočje, Savinjska, Štajerska, Zgornjesavska

Prikaži legendoOpozorila - Meteoalarm

Meteoalarm je spletna stran, ki združuje vse pomembne informacije o vremenskih ujmah, ki jih pripravljajo državne meteorološke službe velikega števila evropskih držav. Informacije so prikazane usklajeno, da bi s tem zagotovili kar se da skladne interpretacije preko cele Evrope. Meteoalarm je razvit v okviru EUMETNETa, mreže evropskih meteoroloških služb. Pobudo zelo podpira Svetovna meteorološka organizacija.

Barve na slikah odražajo stopnjo nevarnosti posameznega vremenskega pojava

Prikaži legendo

ZELENA

Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.


RUMENA

Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.


ORANŽNA

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


RDEČA

Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


BELA

Manjkajoči, nepopolni, stari ali nezanesljivi podatki.

Skrij legendo

danes
danes